KiDance

In cazul in care copilulĀ dumneavoastra adora sa se miste pe ritmul muzicii si are un simt artistic bine dezvoltat, inscrieti-l la un curs de dans.

Cu siguranta veti petrece ceva timp in cautarea studioului de dans potrivit. Scolile de dans pentru copii difera, astfel incat informarea dumneavoastra corecta este obligatorie. Copilul dumneavoastra va petrece o mare parte din timp la studioul de dans, asa ca alegerea facuta trebuie sa fie si pe placul lor.

In cele ce urmeaza doresc sa va aduc la cunostinta o lista de elemente obligatorii ce trebuie luate in considerare de dumneavoastra in alegerea studioului de dans potrivit.

1 . Un cadru de lucru profesional.

Un studio de dans profesionist se va concentra pe un singur lucru: progresul continuu al copilului dumneavoastra. Multe scoli de dans sunt de natura comerciala, concentrandu-se mai mult pe distractie si recreere. Numarul de elevi participanti la cursurile acestor scoli este de obicei foarte ridicat. Daca doriti ca “micutul” dumneavoastra sa invete tehnica corecta si sa primeasca instructiuni de calitate, alegeti un studio de dans profesionist cu clase mici si instructori cu experienta.

2 . Un instructor calificat.

Cum nu toate scolile de dans sunt la fel, nici instructorii de dans nu sunt la fel. Alegerea dumneavoastra in ceea ce priveste scoala de dans si intructorul este cruciala pentru viitorul copilului dumneavoastra in arta dansului. Tehnici gresite de executie a elementelor de gimnastica, balet si dans, invatate la varste fragede sunt foarte greu de corectat mai tarziu. Asigurati-va ca instructorul are o diploma in dans, este certificat pentru a preda dans, sau a lucrat in trecut pentru alte scoli de renume si detine un pachet bogat de cunostinte, certificari si rezultate in domeniu.

3 . Suprafata de dans adecvata.

Gimnastica, baletul precum si anumite stiluri de dans pot pune presiune pe articulatiile si oasele copiilor dumneavoastra. Antrenamentele trebuie sa fie sustinute pe o suprafata elastica (moale), ce absoarbe socurile si ofera aderenta. Nu permiteti niciodata copilului dumneavoastra sa participe la un curs de dans pe o suprafata neelastica ( beton, etc. ) sau alunecoasa, deoarece riscul de accidentare este foarte ridicat.

4 . Antrenamente cu un numar cat mai mic de elevi.

Cu cat intr-o sedinta de antrenament sunt mai putini cursanti, cu atat copilul dumneavoastra va primi mai multa atentie din partea instructorului de dans. Este mult mai usor pentru un instructor de dans sa mentina controlul asupra unei clase mai mici, astfel putand lucra idividual mai mult timp cu fiecare elev. Nu ezitati sa cereti informatii instructorului de dans cu privire la numarul de copii participanti la un antrenament. Fiecare elev trebuie sa beneficieze de instruirea si atentia corespunzatoare din partea instructorului de dans.

5 . O atmosfera placuta.

Atmosfera din cadrul orelor de curs este cheia succesului copilului dumneavoastra. Atat studioul de dans cat si personalul trebuie sa inspire o atmosfera primitoare si calduroasa copilului dumneavoastra. Studioul de dans trebuie sa fie curat, aerisit, bine intretinut si dotat cu bai si vestiare. Din dotarile salii de dans nu trebuie sa lipseasca cel putin un perete de oglinzi. Va recomandam sa alegeti o sala de dans ce este situata intr-o zona sigura a orasului, unde puteti beneficia de anumite facilitati: parcare gratuita, spatiu de asteptare, etc.

6 . Rezultate realiste.

O scoala de dans de calitate nu va oferi pregatire intensa copiilor cu varsta sub sapte ani. Instructorii de dans cu experienta stiu ca organismul nu este pregatit pentru balet si elemente complexe de gimnastica si dans inainte de aceasta varsta. De asemenea, un profesor de dans este foarte strict in ceea ce priveste incalzirea, sedintele de mobilitate si elasticitate cat si in privinta antrenamentelor de rezistenta. Pentru a obtine rezultate si a face performanta, copilul dumneavoastra trebuie sa beneficieze de cel putin doua sedinte de antrenament pe saptamana.

7 . Un raport calitate / pret corect.

La inscrierea copilului intr-o scoala de dans trebuie sa completati o fisa de inscriere, cu toate datele solicitate. Este obligatoriu ca taxa de curs si numarul de sedinte de antrenament sa fie mentionate in fisa de inscriere. Informati-va privind regulamentul intern al scolii de dans, taxele pentru concursuri si costume cat si despre taxa de retragere. Un zambet reprezinta expresia placerii, fericirii, distractiei. Daca copilul dumneavoastra zambeste in timp ce danseaza inseamna ca ii place ceea ce face.

Va asteptam cu drag la cursurile scolii de dans pentru copii KiDance, unde copii danseaza zambind.

Categories: Copiii danseaza!

Leave a Reply