KiDance

Prin ore si ore de repetitii incercam sa perfectionam miscarile copiilor in dans. Dar…, oare este suficient un dans curat pentru o reprezentatie de succes?

O expresie neplacuta pe fata unui copil in timpul unui spectacol poate ruina intreaga reprezentatie!

De multe ori auzim coregrafi strigand in timpul competitiilor: ” Zambeste larg…, zambeste….!!! “. Aceste zambete fortate ce le sunt impuse copiilor in timpul spectacolelor le pot distrage atentia de la dans. Expresiile faciale trebuie sa exprime trairile dansatorului, sa faca parte din spectacol si sa reprezinte dansul. Acestea se invata in timpul sedintelor de antrenament odata cu miscarile de dans.

In primul rand copiilor trebuie sa le placa ceea ce fac, sa se potriveasca cu energia muzicii si cu miscarea. Daca ei se distreaza prin dans, expresia fetei si stralucirea din ochii lor o sa exprime acest lucru. Atunci cand emotia vine din interior, expresia exterioara va fi una naturala.

Iata cateva sfaturi pentru ca expresia faciala a copilului in timpul reprezentatiei sa fie de exceptie:

– relaxati maxilarul si limba;
– ridicati un pic sprancenele, ca si cum ati asista la o discutie ce va intereseaza;
– incercati sa cuprindeti toata scena cu privirea ( confera siguranta in miscarile de echilibru si in miscarile rotative – piruete, etc. );
– inspirati pe nas si expirati usor pe gura; aceasta va fi usor deschisa, datorita maxilarului relaxat;

Unii instructori prefera sa creeze si o coregrafie faciala pentru momentul de dans, cum ar fi o clipire de ochi, sau o privire surprinsa in numarul de dans. Atunci cand acestea sunt utilizate cu moderatie si la momentul potrivit, pot face diferenta. Cu toate acestea, trebuie sa permitem copiilor ca entuziasmul sa straluceasca atat prin dans cat si prin expresie.

Distreaza-te, danseaza si vei zambi inevitabil.

Categories: Copiii danseaza!

Leave a Reply