KiDance

Oare mai putem dansa dupa o accidentare?

Drumul de intoarcere inapoi la dans, dupa ce ati suferit anumite leziuni majore sau chiar chirurgicale, este greu si riscant. Daca nu respectam indicatiile si nu facem totul corect, riscam sa agravam problema. In aceste situatii trebuie sa o luam de la zero, cu rabdare si perseverenta pentru ca totul sa decurga in conditii normale si lejere pentru partile afectate.

De exemplu, entorsele severe la glezna si leziunile ligamentelor, pot afecta serios terminatiile nervoase din zona lezata. Aceste afectiuni pot duce la diminuarea simturilor din zonele afectate.

Trebuie luata in considerare dozarea si distribuirea maselor de forta pe organele nelezate ale corpului in cazul unei accidentari. Foarte frecvent in perioada de refacere, urmare a unei accidentari, se forteaza membrele sanatoase, pentru a compensa lipsa de eficacitate a membrelor afectate. Distribuirea fortei si a greutatii intr-un mod gresit, presiunea exercitata pe articulatii, pot duce la noi accidentari.

Un fizioterapeut cu experienta va intelege efectele leziunilor si / sau interventiilor chirurgicale si va fi în masura sa va recomande exercitii specifice pentru refacerea muschilor afectati. Va recomandam sa mergeti la cineva cu experienta in sport si dans, deoarece acestia vor fi mult mai familiarizati cu fortele si impactul exercitiilor asupra organismului.

Terapia prin masaj va ajuta sa va recuperati mai repede si totodata exercitiile de dans sa fie mai bine asimilate de organism. Prin masaj muschii vor fi antrenati continu, astfel vor putea lucra mai bine, exercitiile vor fi mai putin dureroase si vor absorbi socurile mai usor.

Recuperarea prin dans trebuie sa se faca lent. Exercitiile si miscarile trebuie efectuate cu grija, atat cat va permite organismul. Purtati adidasi de dans, pentru o mai buna sustinere si amortizare.

Putem dansa dupa o accidentare si putem sa ne si recuperam prin dans, dar totul trebuie facut profesionist. Un instructor de dans cu experienta si un fizioterapeut va vor recomanda programul de antrenament necesar recuperii corecte.

Succes!!!

Categories: Dansuri

Leave a Reply